Återanvänd ditt innehåll utan att upprepa dig


Du har hört att du inte ska skicka över samma innehåll till din FB-sida, efter att du postat det på Instagram. Eller vice versa. Det ska vara nytt och fräscht på alla olika plattformar. Visst kan det kännas VÄLDIGT överväldigande och i det närmaste omöjligt att tänka sig att du ska hinna producera material till allt detta.

I den här artikeln kommer jag att tipsa dig om hur du kan variera ditt innehåll på dina kanaler utan att hela tiden producera nytt. Det är egentligen inte komplicerat. Beroende på hur din webbstrategi ser ut, så kan du utforma den så att du har material till alla dina kanaler för hela veckan, eller ännu längre. Låt mig ta några exempel på hur det kan se ut.

Du vill vara med

På något sätt så producerar du innehåll för dina olika plattformar, oavsett om du bloggar, skriver på på Twitter, FB eller lägger upp bilder på Instagram. Det tillhör så att säga sakens natur, om du bestämt dig för en onlinenärvaro för ditt företag. Hur strukturerat detta sedan ser ut, är en annan sak. Kanske har du en kalender för detta, eller så postar du mer som det kommer. En bra förutsättning är att åtminstone planera veckovis, helst längre, för att kunna få en röd tråd i dina inägg och inte minst för att spara en massa tid och energi.

Bloggar du regelbundet har du per automatik ett tema du kan använda för hela veckan/perioden över alla kanaler. Planera klart ditt innehåll i sociala medier samtidigt som du skriver din bloggpost, gör i alla fall en översikt på hur det ska se ut. Då har du, förutom puffen för ditt blogginlägg givetvis, minst ett par inlägg att lägga ut under veckan.

Några exempel

Så här kan det se ut helt konkret: Ta ut några detaljer ur din text, något du kan jobba vidare med och utveckla ditt resonemang i detalj kring, i exempelvis ett par instagraminlägg. Gör varianter med annat bildmaterial till ännu en plattform. Eller hänvisa från en plattform till en annan, att nu har du intressanta tips på gång över på din andra kanal, come on over!

Är du företagscoach och veckans innehåll på bloggen handlar hur man strukturerar upp den administrative biten i ett företag, kan dina inlägg i sociala medier handla om något verktyg eller en tjänst som du tycker är bra för att underlätta den strukturen.

Skriv om de här inläggen i en ny form, det behövs oftast inte mycket för att göra nya varianter,  gör nytt bildmaterial till dem och du har några inlägg på Facebook också.

Hänger du med i tänket, hur principen fungerar?

Men om du inte bloggar regelbundet då? Fungerar det ändå? Jodå! Tricket är att ändå tänka i ett tema för veckan. Lägg ett par timmar på det här, så har du mycket material att lägga upp som kommer att uppskattas av dina följare. För ska du vara närvarande på sociala medier, måste du producera material, det är helt enkelt inget du kommer undan.

Instagram är ett utmärkt ställe att använda som en miniblogg. Ha den som bas exempelvis, skriv ett längre inlägg och modifiera resten av veckans material precis som jag beskrev ovan, men med utgångspunkt från Instagraminlägget istället för ett valkigt blogginlägg.

Strukturera upp, sänk blodtrycket på köpet!

Hittar du ett strukturerat sätt att skapa det materialet, sparar du mycket tid, minskar stressen och gör dessutom din sociala närvaro till ett meningsfullt verktyg som gagnar ditt företag.

För som sagt, att ha ett instagramkonto och lägga upp bilder nu och då, är ingen instragramstrategi! Ska du få ut det du verkligen önskar av plattformen, så är det struktur och regelbundenhet som gäler, dessutom med ett relevant och meningsfullt innehåll, som gör att Instagram kan bli en kanal för dig att få in fler kunder, samt bygga ditt varumärke på.

BOKA EN GRATIS KONSULTATION
Behöver du råd om hur du ska jobba med ditt Instagramkonto? Har du en specifik fråga du vill ha besvarad? Har du svårt att marknadsföra dina produkter eller tjänster? Boka en gratis 15-minuters powerkonsultation! Fyll i ditt namn och epostadress så kontaktar jag dig inom kort.
Vi delar aldrig din epost med tredje part.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *