Video i sociala medier, jorå, men hur?

video

Video, video och åter video, om du redan arbetar med marknadsföring i sociala medier har du knappast kunnat undgå att det händer mycket på den fronten och att väldigt många använder sig av rörligt media i sin marknadsföring just nu.

Video på sociala kanaler växer så det knakar och bland annat Facebook satsar hårt på så kallad native video, alltså video som laddas upp direkt på FB, inte bara länkas till, från exempelvis Vimeo eller Youtube. En video du lagt upp direkt i ditt flöde får många fler visningar än vad foton och videolänkar får, alltså syns du för fler av dina följare.

Så ska vi inte glömma att även Instagram har en direktvideofunktion på femton sekunder, som är otroligt marginellt använd på kanalen, mindre än tio procent enligt Instagrams egna beräkningar. Enormt outnyttjat alltså, här har den som vill sticka ut med sitt företag verkligen en chans att ligga i framkant!

Våga testa och lär dig!

Några appar som är enkla och bra att börja med om du vill experimentera, är bland annat Videohance, Cinamatic, Hyperlapse, Magisto, Lomotif och Vont. De flesta finns tyvärr än så länge bara på iOS, förutom Magisto som även finns för Android. Även Lomoitf är på gång med en Android-variant.

Men glöm för allt i världen inte Instagrams egen videoinspelningsfuktion. Man kan komma långt med bara den, så kasta dig ut i videovärlden och experimentera!

  

Appar som gör video roligare och enklare

Videohance

video på sociala medier

En superkul app, perfekt att göra kortisar med. Här finns rätt så avancerade funktioner på den, trots att den är relativt enkel att lära sig. (iOS)

Cinamatic

Tar femton sekunder video, som du sedan kan applicera teman på. Ger dina instagramvideor en riktigt proffsig look. Fungerar som Instagram, dv..s du håller ner rec-knappen när du spelar in. (iOS)

Hyperlapse

är Instagrams egenutvecklade applikation. Här kan du jobba enkelt med time laps-videor. Time laps betyder, på svenska, intervallfotografering. Det innebär det att man manipulerar tiden i filmen, så allt ser ut att röra sig jättesnabbt. Man kan alltså skildra längre händelser på väldigt kort tid. Det här gör man ursprungligen med stillbilder, men nu har vi så här finurliga appar att ladda ner till våra telefoner, så vi kan få samma effekt bara genom att filma och laborera med hastighet.  (iOS)

Magisto

rörlig media i sociala medier

Plocka in stillbilder, video eller en kombination av båda och skapa fräcka collage-aktiga kortfilmer med text och musik. Även den här är relativt lätt för en nybörjare att jobba med, men trots det kan man kan få riktigt avancerade resultat. (iOS och Android)

Lomotif

marknadsföring i sociala medier

En av mina favoritappar! Lomotif har ett avtal med iTunes, vilket gör att du kan använda femton eller trettio sekunder musik från tusentals låtar till dina filmer. Du lägger in material från ditt videobibliotek, eller så kan du koppla Lomotif direkt till dina Instagram och FB-konton, och plocka filmer därifrån. Har själv gjort mycket fina små filmer med musik från Lomotif! (iOS och snart Android)

Vont

Importera dina filmer hit och lägg in text på enklast möjliga sätt. Ingen avancerad textsättning fungerar här, men vill du lägga in något enkelt i en färdig video är det här ett väldigt smidigt sätt att göra det på. Kan vara en kort hälsning som du vill lägga in i introt, eller något annat. Själv har jag använt Vont för att lägga in hashtaggar på videons tema, som en kul effekt.  (iOS)

BOKA EN GRATIS KONSULTATION
Behöver du råd om hur du ska jobba med ditt Instagramkonto? Har du en specifik fråga du vill ha besvarad? Har du svårt att marknadsföra dina produkter eller tjänster? Boka en gratis 15-minuters powerkonsultation! Fyll i ditt namn och epostadress så kontaktar jag dig inom kort.
Vi delar aldrig din epost med tredje part.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *