Lilla Instagram-skolan del 3

Instagram

 

#HASHTAGGAR

En väldigt viktig ingrediens i instareceptet är #hashtags. Det är med dem du blir hittad av andra som är intresserade av din nisch, så researcha hashtaggar omsorgsfullt! Det tar ett litet tag innan du hittar de som fungerar bäst, men ger man det lite tid och en extra arbetsinsats så lönar det sig många gånger om. När du väl kommit på vad din målgrupp söker på för hashtaggar, har du en fantastisk möjlighet att sticka ut med relevant innehåll som de här personerna, dvs dina potentiella kunder, söker efter. Överhuvudtaget är det den aspekt på Instagram jag ser slarvas med mest. Folk kan lägga ner väldigt mycket tid och omsorg på ett inlägg med text, men sedan avsluta med ett par halvljumma hashtaggar. Med en genomtänkt strategi där når man ut till så många fler. Gå inte miste om den chansen!

När du söker hashtaggar på Instagram, det här gäller både i appen och på webben, så får du upp de populäraste taggarna (samt hur många som använts) kring ditt sökord. Bara här har du ett utmärkt redskap för att hitta taggar som passar dig. Var kreativ och utnyttja den här lilla guldgruvan! Gör din benchmarking, d.v.s kolla vad andra företag i din bransch använder sig av för hashtaggar.

Leta fram en kombination av generella och mer nischade hashtaggar, för att få en bra variation. Hur många man ska använda beror på nisch och publik. Man får använda upp till trettio, men det är sällan man har behov av det. Research har visat att 11 är det mest optimala. Ska man nog ta med en nypa salt trots allt, som sagt, det är din nisch du ska anpassa taggarna till.

PRO-TIPS: Skapa din egen hashtag. Hitta på en egen hashtag och be dina följare använda den när de postar sådant som har med ditt företagande att göra. På så sätt skapar du en unik hashtag-hubb som, när ditt konto växer, kanske kommer att användas av dina följare på sina egna flöden. De som sedan blir nyfikna och kollar hashtaggen, hittar dig i centrum för den (eftersom du också ska posta frekvent på den taggen, såklart) och kommer sälvklart att börja följa dig och ditt intressanta innehåll.
Happy hashtagging!

BOKA EN GRATIS KONSULTATION
Behöver du råd om hur du ska jobba med ditt Instagramkonto? Har du en specifik fråga du vill ha besvarad? Har du svårt att marknadsföra dina produkter eller tjänster? Boka en gratis 15-minuters powerkonsultation! Fyll i ditt namn och epostadress så kontaktar jag dig inom kort.
Vi delar aldrig din epost med tredje part.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *