När ska du posta på Instagram?

Vilken tid på dygnet du bör posta på Instagram för att få mest respons, är till viss del beroende av hur din följarskara ser ut.

Unga studeranden har exempelvis andra vanor än en medelålders person, som jobbar kontorstid. Så att veta vem din målgrupp är och deras vanor, är väsentligt för att göra postandet så effektivt som möjligt. Det bästa är att prova sig fram och mäta resultaten. Men undersökningar har visat att det finns generella tider som verkar ge mer engagemang än andra, när det gäller postning av bilder. Man kan ha dem som utgångspunkt när man testar sig fram.

 

—> 07-09 på morgonen. Många kollar sina sociala medier det första de gör på morgonen, innan frukost eller medan de åker till jobbet. Så att lägga upp bilder tidigt kan vara ett sätt att få många att se dem.

—> 11-14. Lunchtiden mitt på dagen är också en tidpunkt när många kollar sina Instagramkonton.

—> 17-19 Efter jobbet är det många som kollar sina sociala medier igen, antingen på väg hem eller framför TV:n.

 

Mät dina reslultat över tid och justera dem därefter. Men kom ihåg: tidpunkterna för delade inlägg är inte det viktigaste när det gäller att posta på Instagram. Det är såklart innehållet. Posta meningsfulla och bra bilder med en intressant text, så kommer du att få många gillningar och kommentarer när du än lägger upp dem.

BOKA EN GRATIS KONSULTATION
Behöver du råd om hur du ska jobba med ditt Instagramkonto? Har du en specifik fråga du vill ha besvarad? Har du svårt att marknadsföra dina produkter eller tjänster? Boka en gratis 15-minuters powerkonsultation! Fyll i ditt namn och epostadress så kontaktar jag dig inom kort.
Vi delar aldrig din epost med tredje part.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *