Våga video, vänj dig med kameran och nå större framgång i sociala medier

Det kan kännas främmande för många att ställa sig framför en kamera och filma sig själv, även i dessa selfietider.

Men kom ihåg att det är utanför komfortzonen det händer grejer!  Det behöver inte vara komplicerat, att ta någon minut från företagets vardagsarbete kan ge mycket engagemang från följarna, eller i korthet presentera något som ni har på gång. Exempelvis Instagrams egen videofunktion ger möjlighet till 15 sekunders filmat material, något som idag är extremt outnyttjat bland företagskonton. Du kan sedan dela den i andra kaneler, eller till och med ladda ner den färdiga filmen till din telefon och göra något mer omfattande kring den, kanske en bloggpost, bara för att nämna något. Här är exempel på tre saker du kan göra på Instagram och andra plattformar för att dra mer trafik och engagemang med video:

1. Teaser till bloggpost. Gör en snabb presentation av något spännande ni har på gång på hemsidan eller bloggen. Komplettera med information i texten i själva inlägget.

2. Besvara frågor. Researcha fram de vanligaste frågorna i er nisch eller sådant som era kunder ofta undrar om. Gör en kortis av frågan med en video, typ ”Går det att använda sol- och badutrustningen i skyfall? Det korta svaret är: JA, såklart” Hänsvisa sedan i postens text till en bloggpost eller skriv ett utförligare svar direkt. Enkelt, kul och något man kan köra en serie på. Och förstås påannonsera den kommande frågeserien i inlägg på förhand, både på Instagram och på andra plattformar.

3. En peppande måndagshälsning, eller önska en trevlig helg. Enkelt men personligt, sådant som går hem bland följare, helt enkelt.

Sådär, det var alltså tre videoidéer du kan köra rakt upp och ner, utan komplicerad redigering eller andra appar än Instagrams egen (alternativt den du har i kameran på telefonen). Våga bara prova på, bekanta dig med videomediet och du kommer garanterat märka att det inte är särskilt komplicerat. Och när man väl börjat brukar idéerna flöda automatiskt!

BOKA EN GRATIS KONSULTATION
Behöver du råd om hur du ska jobba med ditt Instagramkonto? Har du en specifik fråga du vill ha besvarad? Har du svårt att marknadsföra dina produkter eller tjänster? Boka en gratis 15-minuters powerkonsultation! Fyll i ditt namn och epostadress så kontaktar jag dig inom kort.
Vi delar aldrig din epost med tredje part.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *